Kovács Bence

Végzettségem szerint okleveles építészmérnök vagyok, környezeti menedzser másoddiplomával. Miután szüleimmel közös, kecskeméti építész irodánkban hiába vártam a környezettudatos megrendelőket, korábbi polgári szolgálatos helyemen, a Független Ökológiai Központ (FÖK) Alapítványnál töltöttem 10 évet főállású civilként Óbudán. Ezalatt részt vettem honlapok fejlesztésében a fenntartható építésről, a  környezettudatos közterülethasználatról, szerkesztettem kiskátét a környezeti ügyekben való információkhoz való tájékozódásról, ajánlásokat zöld fesztiválok szervezéséhez, kiadványt a klímabarát hálózatokról és kisközösségekről, civil delegáltként próbáltam érvényesíteni a területfejlesztésben, társadalmi infrastruktúra fejlesztésben a társadalmi részvétel és a környezeti szempontok erősítését.

2013-tól civil megbizatásaim önkéntessé váltak, energiáimat a hivatalok és döntéshozók helyett a helyi közösségek felé fókuszálom, az É-GAIA Bt. ügyvezetőjeként építész tervezői, pályázatértékelői, tanácsadói munkákat végzek, de ezek is kötődnek a környezettudatossághoz, energiahatékonysághoz (pl. kiadvány megújuló energiákról gazdák számára).

2011 januárjában "pótnászútról" az Átalakulás mozgalom bölcsőjén, Totnes-en át hazatérve másnap várt a telefon, hogy Kecskeméten most vetítik az Átalakulásban 1.0 című filmet, melyben viszontláttam az előző héten bejárt helyszíneket. Ezt a filmvetítést tekintjük a MÁK - Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért születésének, tevékenységében azóta is részt veszek, 2014 őszétől a MÁK katalizátora vagyok.

2014 végén együtműködési szándéknyilatkozatot kötöttünk a brit Átalakulás Hálózattal, mely nyomán a "Magyarországi Átalakulás Csomópont" kapcsolattartója lettem. Ha érdekel az Átalakulás mozgalma, további információkat a Miről szól az átalakulás? menüpontban találsz, ha az kevésnek bizonyul, a kovacs(pötty)bence(qkac)atalakulo(pötty)hu email-címen vagyok elérhető.