Zöld17

A Zöld17 egy éve és három hónapja kezdett el működni. “Egész pontosan: 2012. dec. elején. A Vigyázat Ehető! filmét záró akkordjaként.”
A csapat két tagja az Átalakuló Városok tréninget követően, egy filmvetítős-beszélgetős eseményt szervezett Rákosmentén. A vetítés után a nézők sokan ott maradtak, pikniket tartottak, beszélgettek. 2012 telén heti rendszerességek kezdtek találkozni és folyamatosan ötleteltek, hogy ki mit szeretne csinálni a lakókörnyezetében. A csapat nagyon sokféle emberből áll - fiatal, közép- és idősebb korú; a szociális szférában dolgozó, vállalkozó, nyugdíjas, helyi politikus, stb. -, sokféle érdeklődési körrel. Ezt a sokféleséget, különbözőséget sikerült a tevékenységeinkbe is beépíteni.

A kezdet: 
szomszédok álltak össze
Mi hozott titeket össze?: 

Fontos kezdőlökést adott a már említett filmes esemény, ahol elkezdtünk együtt gondolkodni a lakóközösségünk jövőjéről.

Jó tanács: 

Stílusosan 17 pontban foglaltuk össze közösség szervezése alatt összegyűlt tapasztalatainkat. Az egyik képen láthatóak ezek.

Együttműködés további közösségekkel: 

Önkormányzat, KÉK (Kortárs Építész Központ) ők a kezdet kezdetén szervezeti hátteret adtak a tevékenységeinkhez. Az együttműködés tapasztalatai széles skálán mozognak

Mozi XVII. kerület Budapest
Kapcsolattartó: 
Nagy Anikó, Veréb Szilvia
Tagok száma: 
30
Témák: 
helyi termelői piac
közösségi kert
közösségi újrahasznosítás (pl. bolhapiac)
Egyéb témák: 
iskolakert