Kezdő vegán klub

A projekt lényege, hogy tapasztalt vegánok segítsenek olyanoknak, akik tervezik, hogy vegán életmódot folytassanak, csak még bizonytalanok, vagy konkrét nehézségeik vannak.

Fontos, hogy a foglalkozások valóban klub jellegűek így fix időpontban és helyen vannak, de mindig változó témával. A témákat a résztvevők előzetes igényfelmérésével határozzuk meg, illetve vannak olyan általános kérdések, amit időről időre fel kell hozni.

Fontos azonban, hogy ezen alkalmak nem csupán száraz információátadásról szólnak, hanem egy támogatói munka is zajlik. Ennek egyik folytatási lehetősége, hogy azok akik már stabilan és igazán elkötelezetten vegánok később önkéntesként csatlakoznak az egyesület munkáiba.

Cél: 

 

Célunk az, hogy minél több ember etikai vegán legyen és ez az életmódváltás a lehető legkönnyebb menjen. Állandó támogatást szeretnénk nyújtani azoknak, akik úgy érzik, hogy segítségre van szükségük, akár technikai nehézségekről, akár lelki megerősítésről legyen szó. Másodlagos célunk pedig, hogy több embernek is -a személyes fejlődés mellett- annyira ügyévé váljon a vegán állatvédelem, hogy aktivistaként segítsék az egyesület munkáját.

 

 

Lépések: 

Új érdeklődők bevonzása.
Szakmai háttér biztosítása.
Program megszervezése.
Oldott légkör kialakítása.
Tanácsadás és támogatás.
Információátadás Közösségépítés.

Eredmények: 

Stabil rendszerességgel és azonos struktúrával több, mint másfél éve fut a projekt. Több, mint 10 állandó, megbízható aktivistánk is lett a klubnak köszönhetően. Egyéb programjaink látogatottsága is megnőtt, ami részben a klubnak is köszönhető.

Tanácsok: 

A megbízhatóság rendkívül fontos. Vannak olyan kötetlen megjelenéseink, pl infopultozás, ahol új embereket tudunk megszólítani és mindenkit rögtön invitálunk a kezdő vegán klubba, a személyes meghívásnak nagy a jelentősége és a hatékonysága. Az új emberek folyamatos meghívása mellett mindig ügyelünk arra, hogy a régi tagok más programokon tudjanak találkozni és ne a kezdő klubot használják és így nem válik belterjessé és valóban meg tud maradni kezdőknek.

Kezdeményezők: 

A Vegán Állatvédelmi Egyesület, olyan etikai vegán aktivistákból állt össze, akik az erőszakmentes szemléletformálásban hisznek és fontosnak tartják, hogy a vegán mozgalom megerősödjön Magyarországon. Korábban az egyesületi háttér nélkül is változó rendszerességgel voltak olyan programok, amik tapasztalatcserére épültek, köztéri megjelenésre és népszerűsítésre. Egyesületként már sokkal szervezetebben tudunk működni és szerencsésen sok támogatónk, önkéntesünk van és a programjainkon is egyre több és több a résztvevő.

Kontakt személy: 
A facebook üzenetekre mindig válaszolunk.
Helyszín: 
Vegán Édes Élet Cukrászda
Pannónia utca 3.
Budapest, XIII.
Magyarország
Telefon: 6308983221
HU
Támogatók: 
Az egyesület tagjai csinálják, illetve a cukrászda tulajdonosa nem kér bérleti díjat.
Egyéb témák: 
ismeretterjesztés, életmódváltás