2016. már 8.

JÖN! JÖN! JÖN! Mentor képzés

Mentor képzés

Budapest, Forrásház - 2016. március 18-19. (péntek-szombat)

 

Szívesen bevonnál másokat a közösségi munkába - akár utódodnak "nevelnéd ki", de nem tudod, miként szerencsés ezt tenni? Saját tudásodat mások épülésére fordítanád? Bizonytalan vagy néha, hogy jól segítesz-e, megfelelőek a keretek? Szívesen átadnád a tapasztalataidat, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Ha dolgoztál már közösségben vagy közösséggel, bizonyára találkoztál már a mentorálás intézményével - még ha nem is volt így felcimkézve. Aki volt már mentorált, tudja, hogy milyen klassz érzés. Aki pedig kipróbálta már magát mentorként, ismeri azt a fázist, amikor elkezdenek kérdőjelek sorakozni az ember fejében: jól csinálom vajon?

Progamunk során úgy vontuk be a közösségeket a munkába, hogy csapatonként egy vagy két katalizátorral, kulcsemberrel a stáb egy tagja tartotta folyamatosan a kapcsolatot: azaz közösségi mentorként szem előtt tartotta, hogy a "közössége" jól boldoguljon, bevonódjon a programba. Ha képzésre, találkozóra kellett jelentkezni, segített, ha kérdés adódott, tolmácsolta, ha a közösség elakadt, megpróbált megoldást találni a továbblendüléshez, járt az adott közösséghez, s már-már baráti szálak alakultak ki közöttük.

Aztán voltak szakmai mentorok, akik különféle ügyek, témák mentén segítették a közösségeket: így volt megfelelő technológiás, helyi élelmiszeres, és "átalakulós" mentor is a stábban. 

Célunk, hogy a mentorálás szokását továbbadjuk: a jövőben mindazok, akik már mentorálként segítséget kaptak, most mentorként próbálják ki magukat. Ők az újonnan csatlakozott közösségek kulcsemberei közül fognak választani valakit, akit a jövőben istápolnak. Az új közösségektől érkezőktől pedig azt várjuk, hogy saját köreiken belülről válasszanak egy-két embert, s őket mentorálják. 

Ehhez egy kétnapos képzést hoztuk össze, melyet egy online tananyag egészít ki. A trénerek pedig a Bagázs mentor programjainak kidolgozói lesznek: Both Emőke és Gyöngyösi Krisztina.


A jelentkezési határidő: március 10.

Kérlek, ezt az űrlapot töltsd ki, akkor válik jelentkezésed érvényessé! Minden jelentkezőt értesítünk a részletekről, illetve arról, hogy belefért-e a létszám keretbe!

 

Költségek:

Az utazási költséget a Norvég Civil Alap támogatásából fedjük, a szállást szeretnénk 'barátilag' megoldani, vendégségben. Akinek nem megfelelő ez a megoldás, légyszi jelezze.
Az előző képzésnél is bevezettünk egy új elemet: az önkéntes hozzájárulást. Ez nem kötelező, hanem választható (1.000-től - 10.000 Ft-ig), amit az első napon lehet a 'közösbe dobni'.

Infók a helyszínről, odajutásról:
A helyszín a Kispesten található Forrásház
Cím: 1191 Budapest, Dobó Katica u. 18.
Térképen itt találod meg. 
Tömegközlekedéssel a Határ úttól a 42-es villamos 2. megállójától lehet a legkönnyebben bejutni a Dobó Katica u. 18.-hoz.

 

A programterv:

 

Péntek (10.00-18.00)

Csapatépítés

Bemutatkozás

Mentorálás elmélet

Saját területen való alkalmazása

Mentor - mentorált párok kialakítása

Bizalomépítés

Célkitűzés

 

Szombat (9.00-17.00)

Visszajelzés, elmélet és gyakorlás

Esetek feldolgozása

Mentorálás lépéseinek gyakorlása

Mentorálás zárása

Képzés zárása