Együtt jelentkeztek 2014-ben a budapesti Szimplakertbe, ahol a vasárnapi termelői piacon kisebb társaságok, egyesületek szoktak főzni a piac látogatóinak, akik adományok fejében ebédelnek náluk.
A bagi asszonyoknak nagyon nagy sikerük volt, minden addigi csapatnál több adományt kaptak, amelyet gyerekprogramokra gyűjtöttek. Ugyanebben az időben történt, hogy egy baráti lakodalomra főztek együtt. Mivel ez is jól sikerült, elterjedt a környéken, hogy vállalnak főzést kisebb rendezvényekre.
A módszer egyszerű: jelentkezik egy társaság, család, rendezvény, és ők jelzik, mit szeretnének, milyen menüt fogyasztanának, hányan lesznek. A főzőklub pedig elküldi az összetevők listáját, amit a „megrendelő” szerez be. A főzés általában a helyszínen történik, nem úgy szállítják oda az ételt.
Sok mindent elkészítenek, szeretik azt is, ha a cigány konyha ételeit főzik, így került már az asztalokra lecsós tészta, kolozsvári káposzta, gulyás és babgulyás is, süteményeket szintén szoktak sütni. A legnagyobb rendezvény eddig egy 150 fős lakodalom volt.
A pozitív visszajelzések azt hozták, hogy a bagi asszonyok szeretnék még komolyabbra fordítani a közös főzést. Egy tréner foglalkozik velük, akinek a segítségével a folytatás formáját próbálják kitalálni: ez lehet főzőcsapat, büfé vagy kifőzde is akár. Ez egy folyamat, amely során kiderül, mit szeretnének, mi a megvalósítható, de az eddigi munka megy tovább.