"Női szálak Fonója - Retextil műhely"


A Retextil technológia megimerése által lehetőség nyílik a háztartásokban keletkező hulladék újrahasznosítására. A hangsúly továbbá a közösség építő kreatív együttléteken és a tudás további fejlesztésén és átadásán van.
 

A Retextil egy technológia, mely a háztartási textilhulladékból, egyszerű, ősi eljárásokat alkalmazva (fonás, szövés, hurkolás) előbb Retextil fonalat, majd abból lakberendezési tárgyakat és divattermékeket készít. A Retextil technológia magyar találmány.


A Gyalogút Alalpítvány szervezésében 2016. január óta működő "Női szálak Fonója" két különleges hétvégi alkalomra elsősorban a hosszúhetényi és a környékbeli lakosok és a "Kisközösségek Átlakulásban"-című projekt résztvevői jelenlétére számítunk.

Cél: 

Szeretnénk elsajátítani és tovább fejleszteni a Retextil technológiában rejlő lehetőségeket. A mindennapok során keletkezett textil hulladékból használati tárgyakat szeretnénk készíteni közösen, amelyek egy része a Gyalogút Alapítvány és Hosszúhetényi Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett falusi családi programokon is használatban lesznek. Ezek mellett a fiatalabb és idősebb generációknak is szeretnénk átadni a tudást.

 

Lépések: 

- A műhelyvezetőkkel való kapcsolattartás - szervezéssel kapcsolatos részletek egyeztetése, pontosítása,

- Terembérléssel kapcsolatos egyeztetések,

- Plakát készítése, esemény hirdetése,

- Alapanyagok és eszközök előállítása, beszerzése.

 

Eredmények: 
A projekt részletesen ki van dolgozva, a projekt szervezésében éríntettekkel való szerződések készen vannak, a hírdetés elkezdődött, az eszközöket megrendeltük.
 
 
Tanácsok: 

Hajrá:)

 

 

 

Kezdeményezők: 

A Kisközösségek Átalakulásban hoszzúhetényi magja vagyunk - egymás boldogulását segítő családok, akik a (ön- és más) természettiszteleten alapuló életmódot választották.
2015. ősz óta a mélyen szunnyadó Gyalogút Alapítványt ébresztettük föl, és éltetni kezdtük. Ezáltal formai keretbe tettük az eddigi tevékenységeinket, és így fókuszáltabban, egységesebben jelenítjük meg közös törekvéseinket.

Kontakt személy: 
Zseni Livia
Helyszín: 
Hosszú Kávé
Fő u. 162.
Hosszúhetény, 7694
Magyarország
Telefon: 0620/382-7143
HU
Témák: 
közösségi újrahasznosítás (pl. bolhapiac)